Blogi

Vähän remonttia, odottelua ja maailman parhaan friteeraustaikinan ohje!

Tästä postauksesta tulee nyt tällainen sitä sun tätä- postaus, kun odotellaan tontilla, että lumi lakkaa tuiskuttamasta.

Kaarioviaukosta ihan perus oviaukko

Ruokasalin ja olohuoneen välinen oviaukko oli koko joulun ajan rempsallaan, mutta eipä ole enää. Oviaukossa oli tuollainen kasarikaareksi ristimäni kaari. Kaari oli taivutettu kipsilevystä, joten tämä oli helppo poistaa. Muutama seinän lankku oli leikattu myös kaaren muotoon ja näissä oli hieman askartelua, että saatiin sahattua ne suoriksi.

Opittiin myös uusi raksatermi: smyygi. Googleteltiin lautaa tuohon oviaukkoon, mutta se, mitä oikeasti etsimme, olikin smyygi. Smyygien lisäksi tarvitsimme ekovillaa ja koristelistaa. Paikkailimme varisseita puruja ekovillalla, tai tukimme purujen ropinareitin.

Ei ollutkaan niin valtava homma, mutta kyllä siinä tovi taas meni. Lisäksi sudin tuohon lautaseinään harmahtavaa paneelivahaa.

Testatusti paras friteeraustaikina

Sitten siihen friteeraustaikinaan! Sain joululahjaksi friteerauskeittimen ja olen onnistunut kokeilemaan useaa frittitaikinareseptiä. Nyt löytyi se täydellinen, jota en kyllä enää vaihda! Kaikkia ihania juttuja voi friteerata myös kattilassa, kunhan on lämpömittari. Lämpötilan tulee tulee olla juuri oikea, 180 astetta.

  • 2 dl. Vehnäjauhoja
  • 1/4 dl. Perunajauhoja
  • 2 tl. Leivinjauhetta
  • 1 tl. Suolaa
  • 2 dl. Vettä
  • 4 rkl. Öljyä
  • (jälkkäreihin voi laittaa 1tl sokeria ja ripauksen vaniljasokeria)

Sekoita kuivat aineet kippoon ja nestemäiset toiseen. Lisää nestemäiset kuivien aineiden joukkoon hyvin sekoittaen.

Friteerattavat kanat, kalanpalat, vihannekset, äyriäiset, tai banaanin palat pyöräytetään taikinassa ja laitetaan 180 asteiseen keittimeen/ kattilaan aina muutamia kerrallaan. Keittoaika on noin 8 minuuttia. Palasia käännetään puolessa välissä. Reikäkauha on tässä kätevä.

Valmiit palat nostetaan taluspaperin päälle kuivahtamaan.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *