Blogi

Tee se itse – Näin teet kirjahyllyn

Olemme kirjaihmisiä, joten kirjahyllyjen ja yhden seinän kuorimisen jälkeen meillä oli kirjoja joka paikassa. Takka osoittautui erittäin käteväksi kirjansäilytyspaikaksi. 

Selailimme kirjahyllyvalikoimaa. Itsellä oli taas selkeä visio, millainen kirjahylly pitäisi uudelle lautaseinälle saada. Löysimme jotain sinne päin ja hinta oli vähän liian suolainen. Hahmottelin kirjahyllyä paperille ja kysyin mieheltä, että osaisimmeko tehdä piirustuksen mukaisen hyllyn.

Mitä tarvitaan kirjahyllyn tekoon

Niin siinä sitten kävi, että paukattiin rautakauppaan muutaman DIY hylly- YouTube- videon jälkeen.

Ostoslistalla oli:

Koivulevyjä

Valkoista kalustemaalia

Puutappeja

Puuliimaa

Kulmarautoja

Työkaluina oli tietysti mittanauha, sitten tarvitsimme sirkkeliä, sekä tuollaista apuvälinettä, jolla saadaan reiät tehtyä suoraan ja oikeisiin kohtiin. Tarvitsimme myös puristimia, joilla puristaa liimatut kappaleet kiinni toisiinsa.

Minä, eli emäntä toimin lähinnä pääsuunnittelijana ja maalarina. Mies on tarkka mittamies, joten hän oli päävastuussa näistä tarkkuutta vaativista hommista.

Mittaa huolella

Sirkkelöimme ensin oikeanmittaiset palat, sen jälkeen laitoimme reikiä reikientekoapuvälineellä ja puutappeja puuliimalla. Maalasimme pienellä telalla hyllyn palat. 

Kasausvaihe oli jännittävä. Seinä on kaikkea muuta, kuin suora ja tasainen. Kiinnitimme ensin ylimmän hyllyn palan. Ruuvasimme oikeastaan vain kulmaraudat seinään ja jätimme puuhyllyt lepäämään rautojen päälle. Kiinnitimme hyllyt kulmarautoihin viimeiseksi. Tämä antoi pientä säätövaraa hyllykölle.

Etenimme koko ajan liimaamalla hyllyjä alaspäin. Tässä auttoi puristimet. Odotimme joka osion jälkeen, että liima ehtii kuivahtaa.

Tästä miehen ensimmäisestä puutyöstä antaisin arvosanaksi 10++. Hyllystä tuli juuri sellainen, kuin visioin. Todellista Suomalaista designia.

Eniten projektissa maksoivat nuo kokopuiset levyt. Kokonaiskustannukset olivat reilu 200€. Mikäli joutuu ostamaan kaikki tarvittavat työvälineet materiaalien lisäksi, kustannukset ovat luonnollisesti suuremmat.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *