Juustokakkuja on tullut tehtyä montaa eri versiota. Pian meillä taas juhlanaika koittaa ja yleisön pyynnöstä meillä syödään jälleen sitruunajuustokakkua.
Päätin jakaa reseptin teillekin tänne, kun ei ole vielä työmaauutisia. Väliseinä ruokasalin ja uuden eteisen väliin on täällä tekeillä, joten tästä lisää myöhemmin. Tänään keittiössä kävi mittamiehet ja keittiötilaus laitettiin tehtaalle.

Maailman paras sitruunajuustokakku
Pohja:
Digestiveä
50g voita
Kakku:
5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
200g tuorejuustoa
1/2 -1 purkki Lemoncurdia
5 tl liivatejauhetta (liivatelehdet käy yhtä hyvin)
Keltaista elintarvikeväriä (ei pakollinen)
Päälle:
2 purkkia Piltti aurinkoista
1/4 vettä
3 tl liivatejauhetta

Tee näin: Sulata voi ja murskaa Digestivet. Sekoita voisula, sekä keksit keskenään. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksimurka pohjalle.
Vatkaa kerma (varo, ettei mene liian kovaksi/kokkareiseksi). Lisää tuorejuusto, sekä muut aineet sekoittaen. Lisää viimeisenä vesitilkkaan sulatetut liivatteet ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lemon Curdia voi laittaa oman maun mukaan. Meillä tykätään vähän ytymmästä sitruunan mausta, joten laitan aina koko purkin. Puolikas purkki riittää hyvin antamaan makua.

Valuta kakku keksimurun päälle. Laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi ennen päällisen valmistamista. Sekoita vesi, sekä piltti. Sulata liivatteet vesitilkassa ja lisää sekoittaen pilttiseokseen. Valuta kakun päälle. Kakkua kannattaa vähän käännellä, että päällinen on tasaisesti joka paikassa. Sitten kakku jääkaappiin tekeytymään. Kakku on parasta seuraavana päivänä. Koristella voi esimerkiksi marjoilla, mutta maistuu varmasti koristelemattakin!
Herkullisia kakkuhetkiä! <3