Uncategorized

Rintamamiestalon uusi kylpyhuone ja sauna

Aiemmin blogissa kerroin, että oikeastaan ensimmäisiä hommia tässä talossa oli se, että purimme kellarista pesuhuoneen ja saunan niiden kunnon vuoksi. Rakennetarkastajat myös muistivat talon ostovaiheessa kertoa, että kellarissa olevat pesutilat on yleensä riskirakenne.

Kylpyhuoneen ja saunan suunnittelu

Kun olimme tehneet päätöksen talon laajentamisesta, oli selvää, että uudet pesutilat tulisivat laajennukseen.


Omana suurena haaveena on aina ollut kylpyamme. Arkkitehti oli välittömästi sitä mieltä, ettei tilaan saisi mitenkään ammetta, vaan piirsi kaapistot kiertämään pesutilaa toiveistamme huolimatta. Emme jaksaneet vääntää asiasta ja maksaa muutoskuvista. Päätimme pitää kuvat tuollaisina ja piirsin erilaisilla suunnitteluohjelmilla meille kylpyhuoneen. Kävin suunnitelmani läpi urakoitsijan, sähkömiehen ja putkimiehen kanssa.

Kuten näkyy, tilaan sai hyvin kylpyammeen!😎 Saunaa kilpailutimme tovin. Täällä saunan kilpailutus- teksti. Lupasin kyseisessä tekstissä kertoa lisää saunan laseista🫣

Saunan lasit mittatilaustyönä

Tilasimme lasit Suomen lasitehtaalta aluksi (laittakaa nimi mieleen). Mittaaja oli mukava ja osaava. Myös meidän urakoitsija oli mittakäynnillä mukana. Kerroimme, että aukko pienenee noin 5mm, koska kaakelit puuttuivat seinäpätkiltä. Kiskot laseille oli jo asennettu kattoon.

Kun asennuspäivä koitti. Asentajat sanoivat, että lasit on useita senttejä liian pienet ja olemme kasvattaneet aukkoja. Aukot PIENENIVÄT korkeintaan sovitun 5mm. Mittaaja tuli toteamaan, että mitat on ennallaan ja tehtaalla ehkä on käynyt virhe. Siitä huolimatta hän lähetti sähköpostia, että olemme kasvattaneet aukkoja ja uudet lasit maksaa extraa🤯 Lähetin puljun johtajalle viestiä todistusaineistoineen ja yritin soittaa, hän ei koskaan vastannut mihinkään. Sitten riitti. Sanoin, että tekevät uudet lasit veloituksetta, tai palauttavat kaikki maksut. Päätyivät palauttamaan onneksi rahat.

Kiitos tuhannesti Lasi-Masille hienoista laseista ja sujuvasta työstä❤️ Heillä oli asentaja ja mittaajakin sama heppu. Suosittelen!

Yksityiskohtia

Saunaan ja kylpyhuoneeseen tuli paljon tuota tervaleppää ja tuoksu siinä on huumaava! Kärävän lauteet on juuri sitä, mitä toivoimme. Laitoimme saunaan ja pesuhuoneeseen valkoiset yksityiskohdat, koska se näytti sopivan hyvin tervalepän kanssa. Yksi kiva ratkaisu oli tämä laatoitettava lattiakaivon kansi.

Kodinhoitohuoneen kalusteet tilasimme Ikeasta keittiöpuolelta. Khh maksoi kaikkineen noin 1500€-2000€. Pesutorni ei sisälly hintaan, koska se meillä oli valmiina.

Ehkä pian valmista!

Nyt on vielä muutama takuutyö, mitkä urakoitsijan pitää hoitaa kuntoon. Khh ovi, eli tuo kuraeteisen ovi on jotenkin huonosti asennettu. Ovilehti jää vinoon. Sitten saunassa on vielä sellainen anturin johto, mikä pitää ujuttaa paneelin väliin. Sitten se ehkä olisi siinä🥴

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *