Blogi

Rakentamisessa eniten sapettaa…

Noniin, kysymyksiin saatu vastauksia ja aikatauluihin vähän selkoa. Kuten ajattelinkin, muutaman tunnin viikkovauhdilla ei laajennusprojekti valmistu kesällä. Rakentajallamme on monta rautaa tulessa ja uusi eteinen valmistuu toivon mukaan juhannukseksi. Toista puolta, eli kodinhoitohuonetta, kylppäriä ja uutta makuuhuonetta aletaan työstämään vasta kesälomien jälkeen heinä-elokuussa. Nyt vaan jännätään päästäänkö joulusaunaan, vai ei.

Tarjouspyynnöt ja kilpailutus

Vaikka tämä ainainen aikataulujen kosahtaminen ärsyttää, eniten kuitenkin ärsyttää netistä valikoimia selaillessa ”jätä tarjouspyyntö” ja tietysti tätäkin enemmän se, että tarjouspyyntöihin ei usein vastata. Rakentaessa ei kyllä ole millään lailla ostajan markkinat. Olemme selailleet esimerkiksi takkavalikoimaa ja luulisi, että noinkin kiinteästä tuotteesta pystyisi sanomaan reilusti hinnan. No, jätin yhden tarjouspyynnön ja kului 4 päivää, kun soittivat. Kyselivät talosta ja remontista, vaikka halusin tietää vain hinnan. Myyjä kertoi hinnan ja vastasin, että kaikki pääsisivät helpommalla, jos hinnat lukisivat sivuilla. Myyjä vastasi, että ne eivät ole julkista tietoa. Aivan, siksi ettei kilpailua voisi syntyä ja siksi, että asiakas ei hyötyisi kilpailusta. Hinta saattaa olla myös täysin erilainen uudisrakentajalle, kuin saneeraajalle. Läpinäkyvyys ja rehti peli voisi tehdä näille markkinoille hyvää. Tarjouspyyntöjä jättämällä sitoutuu myös usein sähköposti-, tai suoramainontaan. Hinnat myös nousevat tasaista tahtia, vaikka luulisi, että tehotuotannon ja teollistumisen myötä asioita saataisiin tehtyä edullisemmin.

Ulkoportaiksi jotain muuta, kuin puuta

Se siitä avautumisesta. Ostan takan, minkä hinta on kaikille sama ja selkeästi esillä. Nyt kilpailutamme ulkoportaita ja kaiteita. Helpoimmalla pääsisi, jos rakentaisi puiset portaat, jolloin voisimme tehdä ne itse, mutta päätin haluta portaat, mitkä kestävät aikaa paremmin. Olen ajatellut metallisia portaita, missä askelmat olisi kiveä tai laattaa. Kaiteet olisivat myös metallia. Toivotaan, että joku vastaa ja vielä enemmän toivotaan, että tarjous ei ole täysin posketon🙏🏻 Näitä on näkynyt viime aikoina paljon, ehkä kasvaneen kysynnän vuoksi. Ihmiset kuulemma nyt korona-aikana laittavat paljon kotejaan. Tarjous saattaa siis olla täysin tähtitieteellinen, tai sitten vastausta ei tule ollenkaan. Muutaman vastauksen jo olen saanut, että firma ei tee tällaisia portaita. En tiedä sitten millaisia.

Olemme vähän leikitelleet sellaisella ajatuksella, että pihalta tulisi jonkinlaiset portaat myös parvekkeelle. Meidän parvekkeesta tulee aika iso ja terassimainen. Portaat helpottaisivat esimerkiksi puutarhahommia parvekkeella.

Talon väriksi Metsätähti?

Talon väriä on täytynyt jo miettiä, kuten ulkolaudoitustakin, koska tuo etelän julkisivu laitetaan nyt samalla, kun tuo eteinen tehdään. Laudat meillä tulee vaakaan ja väriksi olemme ajatelleet Tikkurilan Metsätähteä (Q630). Väri on lämmin ja siinä on nähtävissä vivahde sekä keltaista, että vihreää. Melko lähellä valkoista kuitenkin tuo väri. Miehen mielestä kaikki viisi finaaliin päässyttä väriä näyttää tismalleen samalta, joten sain itse tehdä valinnan.

Kaaoksesta ja rakentamisesta huolimatta peukalot on alkaneet taas vimmatusti vihertämään. Tänä vuonna ajattelin kasvattaa yrtit siemenestä itse. Kyllä se kesä sieltä tulee☀️😎

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *