Blogi

Rahasta asiaa- mikä maksaa eniten meidän talonlaajennuksessa ja mistä rahat?

Sisältää: Kaupallinen yhteistyö

Miten voikaan olla niin vaikeaa tämä money talk! Aiemmin ihmettelin, että mihin ihmeeseen se perustuu, että jengi eroaa aloitettuaan rakentamisen. Nyt luulen tietäväni vastauksen.  

Rahan ajattelu hiertää, rahasta puhuminen hiertää ja mitä tiukemmalla se raha on, sitä enemmän se hiertää. Kyllä, pelkkä rahan ajattelu saattaa nostattaa hikikarpalot otsalle, jos toiselle. Meillä esimerkiksi mies ei tykkää yhtään kilpailuttaa ja vertailla hintoja. Olen yrittänyt kertoa hänelle, että mitä enemmän viitsii vertailla ja kilpailuttaa, sen edullisemmalla saattaa päästä. Hän ei halua ajatella rahan menoa, kuin vasta sitten, kun on maksun aika. Kerran se sitten vaan kirpaisee, kun asia on maksettu. Tajuatteko? En minäkään.

Selvitä missä hintahaitarissa liikutaan, kilpailuttamalla

Jos toinen haluaa miettiä hankintoja vasta sitten, kun on pakko olla niitä jo ostamassa ja toinen pähkäilee, googlaa ja höpöttää niistä jatkuvasti, saattaa se käydä hermoille puolin ja toisin, sekä aiheuttaa konflikteja. Toinen varmasti kränää aiheuttava asia on se, jos toinen haluaa panostaa ja toinen pihistää. Minä ajattelen enemmänkin niin, että kun tehdään, tehdään nyt kerralla kunnolla. 

Rakentaessa hinnat vaihtelevat todella paljon, siksi useampi hinta-arvio on hyvä olla. Tavallisena tallaajana sitä ajattelee, että kun kysyy hintaa, sen verran asia maksaa. Hintahan muodostuu tuotannon kustannuksista, veroista ja katteesta. Keittiö on hyvä esimerkki siitä, että hyvän keittiön saa kohtuullisella hinnalla, tai sikakalliilla, isolla katteella.

Mikä yksittäinen hankinta maksaa meidän talonlaajennuksessa eniten?

Tiedättekö, mitkä tulee olemaan meidän talossa kalleimmat hankinnat? Luulin, että ikkunat maksavat paljon, joten niistä tulee suurimmat kustannukset, mutta ei, eniten meidän talossa tulee maksamaan kaiteet, luit oikein, kaiteet. Olen kilpailuttanut parvekekaiteita ja rappukaiteita viimeiset viikot. Yksinkertaiset, metalliset pinnakaiteet tulevat maksamaan muutamia tuhansia enemmän, kuin kaikki meidän uudet ikkunat yhteensä. Kaiteet ja rappuset ulos maksavat enemmän, kuin meidän keittiö. Parvekekaiteista olemme saaneet tarjouksia 6000- 2600€ väliltä. Melkoinen hintahaitari. Toki joihinkin sisältyi asennus, toisiin ei sisältynyt edes kuljetusta, tai rahdin purkua. Mietimme vaihtoehtoa, että ostamme kaiteet valmiina elementteinä. Sekin on hassua, että metallinen aitaelementti on halvempaa, kuin kaide- elementti, vaikka luulisi tuotantokustannusten olevan lähes samat. Mietimme, että johtuukohan korkeampi hinta kaiteen lakisääteisyydestä. Anyway, saa vinkata, jos tiedätte jonkun tekevän kohtuuhintaisia, yksinkertaisia kaiteita tai haluaa ryhtyä kaupalliseen kaideyhteistyöhön😆 Markkinoisin mielellään kohtuuhintaisia, simppeleitä kaiteita.

Mistä remonttirahaa?

Olimme ottaneet talon muutostöitä ja remonttia varten ylimääräistä asuntolainaa. Melko pian huomasimme, että tämä lisälaina ei kata, kuin pienen osan muutostöistä. Remontoiminen ja rakentaminen maksaa julmetusti enemmän, kuin ajattelimme. Tajusimme, että mikäli haluamme kodin kokonaan meidän tarpeita vastaavaksi, meidän on otettava lisäksi remonttilaina. Kuten moni muukin, mekin ajattelimme, että on otettava lakki kouraan ja lompsittava leuka rinnassa omaan pankkiin pyytämään lisää rahaa. Näin teimme. Lainan pyytämisessä ei ole kuitenkaan mitään hävettävää ja pankit nykyään jopa kilpailevat siitä, että saavat tarjota lainaa. 

Emme edes tajunneet, että lainan voi kilpailuttaa. Olisin varmasti ehdottanut miehelle tätä, jos olisi käynyt mielessä! Miten lainoja voi kilpailuttaa? Nykyään on tarjolla palveluita, mitkä tekevät asian kätevästi puolestasi. Meidänkään ei siis olisi tarvinnut lompsia hattu kourassa, leuka rinnassa yhtään minnekään. Remonttilainan voi kilpailuttaa esimerkiksi täällä, ilmaiseksi. Kilpailutuspalvelut eivät tarjoa lainaa, mutta yhdistävät lainan tarvitsijan, sekä lainan tarjoajan. Lainatarjouksista voi itse valita sen parhaan. Kilpailutuspalveluista Sortter on tällä hetkellä markkinoilla ainoa, joka on luvannut tarjota lainalle parhaan koron takuun. Täältä pääset lukemaan lisää.

Anyway…

Harmittaa, että suhtauduimme lainanhakuun niin vanhanaikaisesti, emmekä älynneet vertailla tai kilpailuttaa. Mitä siis opimme? Kilpailuta, kilpailuta ja kilpailuta.

Täällä jatketaan kohtuuhintaisten kaiteiden metsästystä☝🏻…ja tehdään vähän simaa🥂

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *