Blogi

Perus kurpitsakeitto on paras kasvissosekeitto

Meidän jokasyksyinen ruokasuosikki, kurpitsakeitto. Päätin jakaa helpon ja maukkaan reseptini. Resepti on mielestäni melko perinteikäs kurpitsakeitto. Kurpitsakeitto on siitä kiva, että kurpitsa käy sellaisenaan, tai kaverikasvisten kanssa. Kasvatan keiton kokoa kotona löytyvillä kasviksilla. Sopastani riittää viisihenkiselle perheelle kahteen ruokakertaan.

Pientä twistiä ja jännitystä saa tuunaamalla kurpitsakeitto tuoreella mintulla. Meidän pihalla olevat mintut kukkivat pitkälle syksyyn.

  • 1 myskikurpitsa
  • 1 paketti Koskenlaskijaa (perinteinen)
  • 1 Kasvisliemikuutio
  • 1 Iso sipuli
  • 1- 2 Valkosipulin kynttä
  • 3 Perunaa
  • 2 Porkkanaa
    • Oman maun mukaan tuoreita mintunlehtiä. Itse pidän mintusta pienempänä vivahteena, joten laitoin 3 isoa mintunlehteä.

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Paloittelemalla kasvikset pienemmiksi, keitto kypsyy nopeammin. Laita kasvikset kattilaan ja laske kattilaan vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Toiset tykkäävät paksummasta sosekeitosta, toiset ohuemmasta. Mikäli haluat paksumpaa sosekeittoa kaada pieni määrä vettä pois, arvioisin, noin desilitran verran. Paloittele sulatejuusto kasvisten sekaan. Revi mintunlehdet joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella.

Nautimme sosekeitot lähes aina raejuuston kera.

Lämmintä, syksyistä ruokahetkeä!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *