Blogi

Näinköhän kesällä tulee valmista

Hommat meillä etenee hyyyvin hitaasti, ainakin omaan kärsimättömään makuun. Ehkä vauhti tässä kiihtyy kohti kesää, tai sitten valmista ei tule läheskään silloin, kun on uumoiltu.

Tänään meillä kävi betoniauto valamassa ensimmäiset valut, jes! Pojat olivat ihan innoissaan, että meille on tulossa uima- allas. Voin kertoa, että ei ole.

Jälleen lautalattian tuunausta

Tässä odotellessa maalasin ruokasalin lattian Betolux aqualla. Ennen maalausta hioin lattiaa pahimmista paikoista ja pesin vielä maalaripesulla. Meillä oli lautalattialla hyväksi kehuttu venelakka. Lakka kuitenkin alkoi ropista pois. Etenkin lattialla ollut maalarinteipin pätkä sai lakkaa kuoriutumaan roisin näköisesti.

Lattiasta tuli valkoinen ja ruokasali on entistäkin valoisamman näköinen. Betolux vaikuttaa hyvältä ratkaisulta tähän asti. Palaan asiaan, kun aikaa on vähän kulunut.

Takka purkuun, kun ei muutakaan keksi

Olen kuorinut olohuoneen tapetista ja seuraavaksi ajattelin purkaa meidän massiivisen tiilitakan. Ajattelin, että voisimme hommata siron pönttöuunin takan tilalle. Olohuoneessa ei pääse tapetoimaan, tai laittamaan uusia lattioita ennen kuin on uusi ikkuna omalla paikallaan ja laajennusosan makkarin oviaukko paikoillaan. Ikkunaa taas ei kannata ropisevan purun vuoksi laittaa ennen, kuin purut on putsattu ja uudet eristeet laitettu tilalle.

Keittiöremppa lähestyy

Keittiökin odottaa vielä vuoroaan. Tilasin kalusteet kesäkuulle, eli toukokuussa vasta pääsee keittiön kimppuun, ettei olla kovin pitkään ilman keittiötä.

Mutta hei, vaikka hommat seisoisi, pääsiäinen tulee! Tykkään pääsiäisestä iloisten värien, kevätkukkien ja erityisesti kymmenien erilaisten suklaamunien vuoksi! Iloista pääsiäistä meidän remppaa seuraaville 🤍

Aikatauluhahmotelmia ihan itse varten

Huhti: takan purku, tilaukseen ikkunat, ovet, ulkorappuset ja kaiteet.

Touko: keittiön purku ja pintatyöt

Kesä: keittiö! Uuden eteisen pinnat?

Heinä: kylppärin ja makkarin suunnittelu

Elo: julkisivua? Ulkovalaistus kuntoon

Syys: olohuoneen pinnat?

Kuten näkyy, taulukko on täynnä kysymysmerkkejä. Ei mitään tietoa, mihin vauhtiin homma todellisuudessa etenee. Inhoan kysymysmerkkejä, mutta täytyy varmaan taas vaan tottua. Sitä on rakentaminen ja remontointi.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *