Blogi

Naapurit kuultu ja rakennuslupa talon laajennukselle vetämässä

Talon laajennus- ajatus sai tuulta purjeisiin kunnolla viimeistään silloin, kun purimme kellarista pesutilat ja saunan. Muutama vuosi ilman saunaa on ollut melkoinen koetus saunomista rakastavalle perheelle, mutta pitkälle on päästy ja vielä hengissä.

Arkkitehti suunnittelemaan laajennusta

Otimme arkkitehdin pääsuunnitelijaksi laajennusprojektiimme 2018. Kirjoitan arkkitehdista erikseen myöhemmin. Kellarin kunnostaminen olisi ollut houkutteleva ratkaisu, mutta totesimme että on kustannustehokkaampaa kenties tehdä uudet pesutilat laajennukseen. Vaakakupissa painoi myös se, että haluamme talon olevan loppuelämän koti, eikä koskaan voi tietää säilyykö esimerkiksi liikuntakyky hyvänä. Optimaalista olisi, että tapahtui elämässä mitä hyvänsä, asumme talossa, missä voi elellä suhteellisen esteettömästi yhdessä kerroksessa. Ylimääräinen ja ainakin puoliksi lämmin puuhailutila kellarissa lapsille on myös aina plussaa.

Kuva omaa käsialaa, jos tuosta ei arvaa 😀

Arkkitehdin kuvien valmistuttua ajatus jäi vielä hautumaan joksikin aikaa. Nyt viimein olemme päässeet taas laajennustouhussa eteenpäin. Pohjatutkimus on tehty, naapurit kuultu ja rakennuslupa kaupungilla vetämässä. Talon laajentaminen olisi tarkoitus aloittaa tulevana keväänä, 2021. 

Laajennuksen suunnittelusta talon laajentamisen toteutukseen

Tällä hetkellä kilpailutamme tekijöitä. Valaistuksen haluan suunnitella itse ja tarkoitus olisi myös miettiä sähköjä sen verran, mitä ymmärrys riittää. Haluamme olla myös paljon niin sanotusti kädet savessa, eli tehdä itse niin paljon, kuin töiden ohessa mahdollista. Todennäköisesti tuttu urakoitsija, joka teki meidän yläkerran, tulee tuntitöinä puuhaamaan laajennusosia.

Keskikerros

Talon eteinen siirtyy pohjoispuolelta etelän puolelle. Pohjoiseen tulee varsinainen laajennusosa, johon on tulossa kodinhoitohuone, pesuhuone, sauna ja makuuhuone. Parvekkeesta on tarkoitus tehdä laajennusosan kokoinen, jolloin tämä toimii samalla terassina. Kellarista tulee askartelu-, puuhailu- ja varastointitilaa.

Olemme remontoineet nyt ruokasalia, josta tulee käynti eteiseen. Keittiön kilpailutus on sekin aloitettu ja visio on selvillä. Näistä lisää myöhemmin!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Tätä talon laajentamiseen liittyvää kirjoitusta oli mukava lukea. Suunnitelma kuulostaa käytännölliseltä. Meidän taloyhtiössämme on hieman suurempi laajennusprojekti suunnitteilla. Sen suunnittelussa on käytetty teollisuudesta tuttuja mittauspalveluita, jotta kaikki mitat varmasti menevät oikein. Lisäksi mukana on toki arkkitehti, kuten teilläkin.

    1. Kiitos palautteesta! 🙂 Laajennus on kyllä melkoisen tarkkaa työtä ja vähän tuo jo valmiiksi jännittääkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *