Uncategorized

Miten tehdään hyllysyvennys seinään

Päätimme ryhtyä tekemään keittiöön hyllysyvennystä oikeastaan ihan vahingossa. Seinässä on aikoinaan ollut jokin kaappi tai vastaava, josta oli jäänyt aukko seinälaudotukseen. Suurensimme aukkoa hieman puukkosahalla ylöspäin.

Oikeastaan mihin tahansa väliseinään uskaltaisin tehdä pienen hyllysyvennyksen. Täytyy vain varmistua siitä, mitä seinä pitää sisällään. Poralla saa tehtyä alun puukkosahaa varten.

Kun aukko oli sopivan kokoinen, laitoimme koolausjämistä tukirakenteita aukon ympärille. Jätimme taaimmaiseen yläreunaan raon, johon saa led-valon. Hyllysyvennyksen takana on komero, joten komeron puolelle oli helppo porata reikä ja asentaa led-valojen muuntajat.

Kipsilevyjen asennus on helppoa

Seuraavaksi asensimme kipsilevyt ruuveilla koolauksiin ensin hyllysyvennyksen takaseinään, sitten sisäsivuille, ylös ja alas. Kipsilevyä on helppo työstää mattoveitsellä.

Kipsilevyraspilla tasoitimme kaikki kipsilevyjen reunat tasaisiksi.

Kulmasaumanauhalla saa nätit ja vahvat ulkokulmat

Ostin hyllyä varten saumanauhaa, mikä on tarkoitettu kulmiin. Kulmasaumanauhassa on metalliset vahvikkeet. Ulkokulmiin laitoin kulmasaumanauhaa ja sisänurkkiin tavallista saumanauhaa. Saumanauha asennetaan levittämällä tasoiteesta peti saumanauhalle. Saumanauha tiivistetään lastalla petiin. Ylimääräisen tasoitteen voi sipaista nauhan päälle. Eniten tässä hommassa vie aikaa tasoitteen kuivuminen. Sitten tasoitetaan, hiotaan, tasoitetaan hiotaan kunnes ollaan tyytyväisiä😊 Lopuksi päästään maalaamaan. Maalaamisen jälkeenkin saattaa joutua vielä sipaisemaan tasoitetta, jos jokin pläntti on jäänyt huomaamatta.

Hylly hyllysyvennykseen

Mikäli haluaa hyllysyvennykseen hyllylevyn, on asentamistapoja monia. Hyllylevyn voi laittaa siroilla kulmaraudoilla, hyllyn seinään voi laittaa puutapit ja kovertaa hyllylevyyn kolot, tai hyllyn voi laittaa ruuveilla kovertamalla uran hyllylevyn sivuihin jyrsimellä. Me käytimme ruuveja, mitkä porasimme hyllyn  sivuille ja jyrsimme kolot hyllylevyyn, niin että hylly lepää ruuvien päällä.

Lopuksi sähkömies asensi muiden töiden ohella led-valonauhan ylös. Led-nauhoja saa itsekin asennella.

Ei liian vaikeaa, edes sellaiselle, joka ei ole tottunut remppareiska😎

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *