Blogi

Meidän tuleva sauna, saunan hinta ja saunan kilpailuttaminen


Viimein ollaan päästy saunaan asti!🙌🏻

Saunan suunnittelu

Saunasta suunnittelin alkuun harmaata, missä olisi vaaleaa haapaa lauteina, mutta meidän sormipaneelit muutti suunnitelmia. Meille on siis tulossa saunan seinät ja katto sormipaneelista, lisäksi yksi pesuhuoneen seinä sormipaneloidaan. Tervaleppä osoittautuikin melko tummaksi, mutta ihastuin tuohon lämpimään fiilikseen. Tervalepän tuoksu on taivaallinen😍 Nyt haluankin koko saunaan saman sävyn, eli lauteet tulevat myös tervalepästä.

Kuva: Bauhaus

Tässä oli inspiraatiokuvani, minkä etsin urakoitsijalle täältä.

Saunan kilpailuttaminen – mistä sauna

Saunan kilpailuttaminen on ollut jälleen melko homma. Tuntuu, että kuluttajille hinnat ovat aivan erit, kuin urakoitsijoille, tai firmoille. Läpinäkyvyyttä ei ole, koska esimerkkihintoja ei ole juurikaan esillä. Tarjouksissa myös meille perusteltiin hintaa puutavaran hinnan nousulla, mutta näyttää lähinnä kikalta nostaa hintaa paljon ylemmäs. Kuluttajia pidetään ihan hölmöinä.

Kallein tarjous oli 9900€ ja tämä tipautti kyllä korkealta😱 Emme tienneet mitään saunojen hinnoista. Seuraava tarjous oli 7000€. Osa ei vastannut tarjouspyyntöön, tai jättivät muuten vain tarjoamatta lisäkysymysten jälkeen. Kysyin sitten fiksuna urakoitsijalta, että onko hänellä mitään kontakteja, tai voiko saunan kyhätä puusta jotenkin itse, vai kannattaako ostaa jotain valmispaloja(😂). Saunan rakentamisessa on siis mahdollisuutena:

  1. Valmis laudepaketti mittatilauksena
  2. Tehdä pitkästä tavarasta ja tilata materiaalit
  3. Ostaa valmiit lauteet vaikka rautakaupasta, mitkä tuunaa sopiviksi

Laudepaketti mittatilauksena

No, me tavoittelimme tuota ykköstä. Urakoitsijamme lähetti tarjouspyynnön Kärävälle ja hintaa meidän saunalle, tai lauteille tarkemmin tulee nyt reilu 2000€. Koko sauna sähköhommineen ja kiukaineen maksaa nyt noin 3500€. Ei paha vai mitä, kun miettii, että kympistä lähdettiin. Toki tuollainen kympin tarjous on usein ”avaimet käteen”, eli siihen kuuluu ledit ja kiuas. Nämä kuitenkin hommaamalla itse, säästämme useamman tonnin.

Meidän sauna

Meidän saunasta tulee linjakas ja vähäeleinen. Tässä kuvassa nuo seinäpaneelit on erilaiset, kuten kiuaskin. Halusin tuollaisen putousmallin, koska ovi on lasia, sekä osa seinästä. Lauteiden pitää olla kauniit. En halunnut erillistä, näkyvää jakkaraa. Jakkara tulee verhoiltuna piiloon. Kiukaaksi valitsimme Hehkun Atlas- kiukaan. Tämä oli kiukaana edullinen, mutta sähkömies sanoi, että sähkötyötä on hieman enemmän, kuin kalliimmilla kiukailla.

Kuva: Netrauta

Saunaan tulee T-lasitus kirkkaalla lasilla. Mietimme myös pronssilasia, mutta pelkäsimme 70- luvun fiilistä, eikä kantti kestänyt😆 Lasille tulee hintaa mittauksella ja asennuksella noin 1000€. Kilpailutimme lasit ja hinta pyöri melko samoissa lukemissa. Valitsimme lasit täältä. Palvelu oli paras, kuten hintakin. Tai niin luulin. Kaikki tässä meni pipariksi meistä riippumattomista syistä. Lisää myöhemmin tästä casesta.

Ledit tulee meillä lauteiden alle. Sähkömies on puuhannut tänne jo liitännät valmiiksi. Emme halunneet liikaa valoa saunaan, kun sitä tulee myös pesuhuoneesta. Kiukaalle tilasimme myös valokauluksen Harvialta.

Meidän sauna nyt

Saunan lauteissa on pitkä toimitus ja saamme saunan valmiiksi vasta keväällä. Muu pesuhuone valmistunee jouluksi, eli pääsemme ainakin joulukylpyyn🥳🧑🏻‍🎄

Hyvää joulunodotusta❤️

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *