Blogi

Meidän rintamamiestalon remontin pihistykset & panostukset

Kaupallinen yhteistyö: vertaalainaa.fi

Meiltä on kysytty jo muutamaan otteeseen, mistä kannattaa pihistää ja mihin panostaa. Tässä tätä asiaa nyt tulee!

Suurimman säästön saa tekemällä itse

Iso kuva on se, että pihistämme paljonkin sillä, että teemme sisällä kaiken mahdollisen itse, minkä osaamme. Poikkeuksena laatoitus. Laattamieheen panostamme mielellämme, sillä työ vaatii kokemusta, sekä taitoa, jos haluaa hyvää jälkeä kohtuullisessa ajassa.

Pihistys- ja panostuskohteet eivät välttämättä aina kohtaa remontoijien kesken. Olen (rouva) yrittänyt ajatella tämän niin, että nyt kun kerran teemme taloa rankemmalla kädellä meille sopivaksi, niin teemme kerralla sellaista, kuin haluamme ja maksamme sitten vaikka lopun elämää lainoja, jos niikseen tulee😁 Unohtamatta tietenkään sitä, että vertailen paljon hintoja ja hyödynnän alennuksia. Meillä mies on taas sitä sorttia, että jokainen käytetty euro on liikaa ja säikäyttää aika välillä näillä ideoilla, että mitä jätetään tekemättä, kuten esimerkiksi parvekkeen kaiteet. Meillä on pulmana myös se, että minä suunnittelen kaiken ja tiedän mitä mikäkin maksaa ja kun on maksun aika, mies jänistää, sillä hän ei tiedä hankintojen kustannuksista tuon taivaallista. Pälpätän näistä vaihtoehdoista ja kilpailutuksista jatkuvasti, mutta aihe saa isännän otsan hikikarpaloille. 

Kustannukset nousee ja budjetti venyy

Korona on valitettavasti lisännyt rakentamisen kustannuksia, joten olemme joutuneet turvautumaan lisälainaan ja tarkistelemaan budjettia muutamaan otteeseen uudelleen. Moni (kuten mieheni) mieltävät lainan pyytämisen jotenkin hävettävänä asiana. Pankit kuitenkin todellisuudessa kilpailevat voidakseen tarjota lainaa. 

Kilpailuta

Laina kannattaa aina kilpailuttaa, jotta saa itselleen parhaat ehdot. Kilpailuttaminen on täysin ilmainen palvelu ja suunniteltu kuluttajan avuksi. Lainan voi kilpailuttaa esimerkiksi täällä /www.vertaalainaa.fi/kilpailuta-laina/. Vaikka korona on lisännyt kustannuksia, jännästi näyttää siltä, että myös remontoiminen ja kodin laittaminen on lisääntynyt😆 Pankit tarjoavat usein varta vasten lainaa remontoimiseen. Tutustu remonttilainan kilpailuttamiseen esimerkiksi täällä /www.vertaalainaa.fi/kulutusluotto/remonttilaina/

Edellisessä postauksessa kerroinkin, että laajennushomma, ei ihan mene suunnitelmien mukaan ja lisäkustannuksia on todennäköisesti tulossa.

Keittiön pihistykset ja panostukset

Viiden – kuuden hengen perheessä tärkeimpiä tiloja ovat ehdottomasti keittiö ja pesutilat. Keittiöön halusin kivitasot kestävyyden vuoksi. Olin jo vuosikausia sitten päättänyt, että jos joskus olen niin onnekas, että saan miettiä oman keittiön materiaaleja, panostan ehdottomasti tasoihin. Panostimme keittiössä myös pyrolyysiuuniin ja lieteen, missä on liesituuletin integroituna. Lisäksi tuo keittiön extempore- bonusikkuna oli hyvä panostus😊 Otimme edullisimman keittiötarjouksen ja tässä säästimme tuhansia.

Uuden laajennuksen pihistykset ja panostukset

Laajennuksen pesutiloja olemme kovasti jo pohtineet. Tästä tulossa oma postauksensa, kunhan valinnat on lyöty lukkoon! Kaikki rakentaneet ja remontoineet varmasti tietävät, että märkien tilojen neliöhinta on suurempi. Halusimme kuitenkin tilaa pesuhuoneelle/ kodinhoitohuoneelle. Sauna saa meillä mielellään olla isompi, kuin pienempi. Pihistämme kuitenkin siinä, että ajatuksena on paneloida pesuhuoneesta seinä, tai kaksikin. Saunaan on tulossa sormipaneelia, joten samaa ajattelimme pesuhuoneeseen. Pintakäsittelemme saunan itse, niin tässä säästää taas joitain satoja euroja. Koko tilan kaakelointi olisi tyyriimpi ratkaisu. Pihistämme myös suihkuissa. Meille tulee vain yksi suihku, mutta se pihistys taitaa mennä siinä, että laitamme ammeen😂 Kodinhoitohuoneen kalusteet ajattelimme ottaa Ikeasta ja kasata ne itse. Kuraeteinen on ehdottomasti panostus. Haaveena oli epäsuoravalaistus seinän ja katon rakoon, mutta kustannuksista johtuen, pihistämme ja laitamme tännekin spotit.

Hankintoja, hankintoja💸

Panostin juuri myös uuteen sohvaan🤭 Uusi televisio pitäisi myös ostaa, koska vanha siirtyi yläaulaan ja varmaan lopullisesti lasten käyttöön. Haluan olohuoneessa myös panostaa listoihin ja tekstiileihin. Tapetissa pääsin pihistämään, koska löysin niin kivan Rustasta✌🏻 Joku voisi sanoa, että pihistämme myös lattioissa, koska valitsimme vinyylin. Minulle kuitenkin pitäisi maksaa, että ottaisin parketit meille takaisin. Ei vain toiminut lasten kanssa ollenkaan. Vinyyli on osoittautunut oivaksi valinnaksi!

Eli, pihistykset ja panostukset

Panostukset: 

 • Kvartsitasot
 • Integroitu liesituuletin
 • Extraikkuna
 • Sauna
 • Kylpyamme
 • Kuraeteinen
 • Suurempi parveke/kattoterassi
 • Uusi sohva ja tv

Pihistykset:

 • Sisätyöt pääasiassa itse
 • Valaistus (spotit)
 • Vanha takka jäi
 • Edulliset materiaalivalinnat ja tarjousten hyödyntäminen
 • Edullinen keittiömerkki (Ideal)
 • Khh- Ikean kalusteet itse kasattuna
 • Paneelia kaakelin sijaan muutamalle seinälle
 • Sauna pitkästä tavarasta
 • Huonekalujen kierrätys

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *