Blogi

Meidän rintamamiestalon laajennusprojekti alkaa, vihdoin!

Noniin, se olisi sitten uusi vuosi. Vuodenvaihde on ollut meillä täynnä mukavia ja jännittäviä yllätyksiä.

Saimme joululomalla rakennusluvan laajennuksiin. Saimme myös työtarjoukset projektista, mikä sisältää uuden eteisen eteläpuolelle ja khh, ps, s ja mh- siivekkeen pohjoispuolelle. Ensimmäinen tarjous oli tähtitieteellinen eräältä rakennusfirmalta. Lähes 110 000€. Tarjouksesta oli vähennetty sisätyöt, mitkä teemme lähes kokonaan itse. Lisäksi tarjouksesta puuttui sähkötyöt. Pelkkä julkisivuremontti tarjouksessa oli 30 000. Tämä tarjous meni mappi ööhön.

Päädyimme hyvään ratkaisuun remonttimiehen kanssa, joka teki meidän yläkerran ja keksikerroksen wc:n. Hän toimii projektissa vastaavana mestarina ja hoitaa remonttia tuntityönä eteenpäin. Me remontoimme siinä samalla hänen kanssa, minkä itse ehdimme. Saa nähdä, mitä muodostuu homman lopussa hinnaksi. Vähän jo hirvittää. Onneksi luotto on kova meidän luottomieheen.

Aloitamme ensi viikolla maatyöt. Onnistuu kuulemma hyvin, kun maa ei roudi, vaikka pakkasta onkin. Teemme ensin eteläpuolelle uuden eteisen, minkä jälkeen voimme purkaa pohjoispuolelta pois vanhan eteisen. Tässä välissä teemme keittiön. Todennäköisesti myös aloitamme olohuonetta, koska olohuoneen ikkuna siirtää paikkaa, pois laajennuksen tieltä.

Nuoli osoittaa paikkaa, minne uusi eteinen on tulossa

Seinä tullaan puhkomaan tuosta ruokasalista, seinällä olevan peilin kohdalta (kuva ylhäällä) jossain vaiheessa. Ruokasali hieman pienenee, koska pieni osa eteistä haukkaa ruokasalista palan.

Olen ehtinyt jo vähän hahmotella eteisen sisustusta. Nuo kuviolaatat kiinnostavat erityisesti. Ehdottomasti jotain väriä haluan myös seinille. Ajattelimme yhdistää eteiseen puun sävyä ja nikkaroida rimanaulakon, sekä tuollaisen laatikon, missä on penkki samassa. Oikeudet kaikkiin muutoksiin tietysti pidätetään, niin kauan kuin on valmista. Kuvat on Pinterestistä.

Raportoin aina tänne homman etenemisestä. Hommaa varmasti piisaa nyt kevään ja kesän. Lähden nyt perehtymään keittiöasioihin, moi!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuollainen laajennusprojekti! Meilläkin on maatyöt alkamassa tulevana keväänä täällä Sipoossa. Olemme tosin vasta hieman kartoittaneet kuljetuspalveluita ja odottelemme vielä rakennuslupaa. Tuollaiset kuviolaatat on muuten tosi kauniita.

    1. Tsemppiä sinnekin! Meillä ehti jo laatat vaihtua lennossa toisiin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *