Blogi

Meidän rintamamiestalon kellari

Olen nähnyt valtavan upeita kellariremontteja blogien ja somen puolella. Melkein vihreänä kateudesta ihailen näitä kellareita, joille on tehty taikoja. Rintamamiestalon kellarit voivat olla yllätyksiä täynnä.

Kuvailisin kellariamme kokonaisuudessaan sanalla; askeettinen.

Taikoja meidän kellari vaatisikin. Meidän kellari on onneksi ollut aina kuiva, mutta myöskin…no, hyvin rouhea ja viileä. Suurin osa kellaristamme on viileää varastotilaa. Kellarissamme on kaksi huonetta, missä on sähköinen lattialämmitys. Kellarissamme on ruokakomero, autotalli, pannuhuone ja entiset pesutilat, sekä pukuhuone. Jälkimmäiset ovat lämmintä, lattialämmityksellä varustettua tilaa. Olemme päättäneet jättää kellarin varastotilaksi, koska keskikerrokseen on tulossa laajennus. Aina välillä kuitenkin miettii, että ”mitä jos”.

Purkaminen on paras tapa saada selville talon kunto

2018 päätimme purkaa nämä lämpimät huoneet betonipinnalle. Tai lähes. Pesuhuoneen ja saunan lattian, missä on kaakelit ja alla lattialämmitys, jätimme rauhaan. Nenäni kertoi, että huoneissa oli jokin vialla. Varsinkin saunoessa ilmanlaatu vain paheni. Seinissä oli puukoolaukset, joista puuttui hengitysraot. Lattiaan oli jätetty huoneiden reunoille, maanvaraiset puupalkit. Myös saunan ja pesuhuoneen välinen seinä oli rakennettu ns. maalle. Puuosat ja väliseinä olivat kosteat. Väliseinässä ollut villa, oli mustaa ja kosteaa. 

Kellarin pesuhuoneesta kodinhoitohuone ja vaatevarasto

Täydellisen putsauksen jälkeen maalasimme kellaria kalkkimaalilla. Pukuhuoneen lattiaan laitoimme betonivalun. Suihku- ja saunatilan kaakelin maalasimme Tikkurilan lujalla. Jälkiviisaana sanon, että tähän olisi pitänyt laittaa alle tartuntapohjamaali.

Rakensimme entisen saunan paikalle väliaikaisen kodinhoitohuoneen, missä on pesupaikka ja meidän pesutorni. Nämä faciliteetit on tosiaan siirtymässä kerrosta ylemmäs ja tämä tila jää lasten puuhastelukäyttöön, sekä varastotilaksi.

Hajuhaitta poistui kellarista välittömästi kellarin perusteellisen putsauksen myötä. Lapset ovat jo keksineet nykyisen kodinhoitohuoneen hyväksi puuhastelupaikaksi. 

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. Asun itse myös rintamamiestalossa täällä Turussa. Kellaritila on minulla matala ja viileä. Lähinnä varastointiin olen käyttänyt myös sitä tilaa. Lapseni ovat puhuneet, että kellaritilan voisi remontoida ja piikata lattiaa matalammaksi ainakin metrin, että hekin voisivat mahtua kulkemaan siellä pää pystyssä. Paljon minulla on tavaraa varastoituna sinne ja tämänkin takia lapset ovat jo kehottaneet varaston vuokraamista. Ehkä tämä on tehtävä jos remonttia halutaan tehdä kellariin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *