Blogi

Lautaseinä – Rintamamiestalon seinä voi sisältää yllätyksiä

Olen monesti kertonut, että paras tapa tutustua omaan taloon, on tarttua sorkkarautaan ja kurkistella, mitä talo on syönyt. Seinän uumenista saattaa löytyä vaikka lautaseinä.

Tartu rohkeasti sorkkarautaan

Heräsin eräs kirkas viikonloppuaamu lähestulkoon tuo sorkkarauta kädessä. Join kahvit, kysyin mieheltä luvan repiä olohuone auki ja ryhdyin puuhaan. Alakerta on pian menossa kokonaan remonttiin, mutta sormia syyhyttää niin mahdottomasti, jos ei keksi mitään muuta puuhaa. Ja hyvähän se on tehdä hissuksiin, omaan tahtiin remonttia eteenpäin.

Lautaseinä on ollut omalla hankintalistalla jo pidemmän aikaa

Sanoin miehelle, että voisimme tehdä kyseiselle seinälle lautaseinän. Täytyisi vain selvittää miten lautaseinä tehdään. Otimme ensin Ikean vanhat kirjahyllyt osiin ja kirjat kasasimme pitkin taloa. Niitä on nimittäin kahdelle lukutoukalle kerääntynyt vuosien varrella melkoinen määrä.

Muutaman tapettikerroksen ja pinkopahvin alta se löytyi, täydellinen hiomaton timantti, aito lautaseinä! Voi pojat olin iloinen. Paljoa ei tarvinnut keskustella, mitä teemme riisutulle seinälle.

Hioin seinän neljään kertaan. Ensin rouheammalla hiomapaperilla (40), sen jälkeen vielä kahdesti sileämmällä (120) paperilla. Rouhea seinä peittosi hiomavehkeet 6-0. Tämän jälkeen sivelin sienellä veteen lantrattua paneelivahaa. Laitoin joukkoon vettä sen vuoksi, ettei lautojen eri sävyt ja elämänjäljet peity liikaa.

Aito lautaseinä on persoonallinen ja epäsymmetrinen

Seinästä tuli ainakin persoonallinen. -40 luvulla seinä on ollut melkoinen lautapalapeli. Nyt siinä näkyy lautojen eri sävyt ja jopa sahausjäljet ovat näkyvissä.

Koko olohuoneen tunnelma muuttui hetkessä. Meillä käyneet ihmiset ovat ihastelleet olohuoneen uutta kodikasta tunnelmaa.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *