Blogi

Keittiön kilpailutus, miten, milloin ja kannattaako

Aloitin keittiön kilpailutukset verrattain hyvissä ajoin. Kävin kiertelemässä ja tutustumassa keittiöihin puoli vuotta aiemmin, kuin oikeasti tarvitsimme keittiötä. Tuo oli ehkä vähän turhankin aikaisin, koska keittiöistä saadut tarjoukset ovat voimassa vain muutaman viikon, enkä ollut vielä valmis tilaamaan. Keittiökaupoilla erittäin suuresti vaikuttaa se, kenen kanssa asioi. Omat havainnot ovat siis vain puolitotuuksia.

Keittiöt, joita harkitsimme

 • Noblessa
 • Puustelli
 • Ideal- keittiöt
 • Keittiömaailma
 • Topi- keittiöt
 • Ikea- keittiöt
 • Mittapuu

Noblessa, aloitetaan siitä. Noblessa karsiutui hyvin pian pois listaltamme. Kävimme liikkeessä pyörimässä ja kyselemässä. Keittiöiden hinnat pisti ensimmäisenä silmään. Keittiöliikkeillä on kuitenkin usein kaikenlaisia tarjouskampanjoita, kuten nytkin oli. Kysyin myyjältä mikä erään mallikeittiön hinta olisi tarjous mukaan luettuna ja hän kertoi, että tarjoukset on jo laskettu hintaan. Seuraava kysymys minulta oli maalatuista ovista, sillä sellaiset on meillä toiveissa. Heillä ei ole kuulemma ollenkaan maalattuja ovia, koska se ei ole laadukas, eikä kestävä ratkaisu. Keittiöt tehdään Saksassa, siitäkin pieni miinus. Eteenpäin siis.

Puustelli. Puustellia harkitsimme, mutta emme kuultujen kokemusten jälkeen enää niin pitkälle, että olisimme käyneet liikkeessä asti. Puustellilla on Suomessa tietty asema erittäin laadukkaana toimijana, joten siksi tämä kiinnosti. Puustellilisää hintaan, mikäli sellainen on olemassa, emme kuitenkaan olleet valmiita maksamaan.

Ideal- keittiöt. Idealilla menee plussat kotimaiselle työlle. Myyjä toimi erittäin ammattitaitoisesti Tammistossa ja nappasi keittiöstämme mitat lennosta, sekä minun sähköpostiosoitteen, kun kävimme pyörähtämässä. Tästä joustavuudesta ja ripeydestä myös plussat. Uusi luonnos syntyi myös ripeästi ja vaivatta. Ideal pääsikin kilpailutuksessamme ihan loppusuoralle.

Keittiömaailma. Keittiömaailmassa oli innovatiivisimmat tilaratkaisut. Saimme myös heti palvelua. Kokemus oli kuitenkin negatiivinen. Kävin kaksi kertaa suunnittelemassa keittiötä Keittiömaailmassa. Myyjää tuntui ärsyttävän pohdintani ja se, että haluan ehdottomasti kivitasot. Hän yritti myydä haluamieni kivitasojen tilalle laminaattia, ehkä ajatteli, ettei tämän näköisellä emännällä kuitenkaan ole maksukykyä. Hänellekin kelpaa laminaatti kuulemma hyvin. Värillinen keittiö on kalliimpi (mitä pohdin ääneen), hän alkoi myymään valkoista keittiötä. Side by sidestä hän oli sitä mieltä, että se on joka paikkaan liian iso ja jääpalakoneellinen aiheuttaa suurimman osan talouksien vesivahingoista. Ilmeisesti myyjä tarkoitti tätä vesiliitännällistä, eikä maininnut, että suurin osa on nykyään ilman kiinteää vesiliitäntää.

Odotin muutaman kuukauden suunnittelemastamme keittiöstä tarjousta, sellaista ei koskaan tullut. Ehkä myyjä tosiaan ajatteli, että tuskin tulen sellaista tilaamaan.

Topi-keittiöt. Topi- keittiöistä Tammistossa, tuli heti positiivinen kuva. Myyjä oli leppoisa ja rauhallinen. Kertoi myös milloin on esimerkiksi tulossa hyviä kampanjoita. Hän ei yrittänyt väkisin myydä mitään, mutta oli avulias. Varasin myyjältä myöhemmin ajan. Topi- keittiön Suomalaisuudesta ja ratkaisuista, sekä eri hintaryhmävaihtoehdoista tulee plussaa. Topi pääsi loppukiriin mukaan.

Ikea-keittiöt. Ikealla on nykyään erittäin päteviä ja laadukkaan oloisia keittiöitä. Rakensimme yhden tällaisen viime kesänä maalle. Ikealla ei ollut tähän oman kodin projektiin täydellisen kokoisia ratkaisuja, eikä värejä ollut tarpeeksi, joten tippui nopeasti pois vaihtoehdoista.

Mittapuu. Soittelin mittapuuhun, koska itseäni kiinnosti kilpailuttaa myös oikea puukeittiö. He olivat kiinnostuneita projektista ja pyysivät lähettämään luonnoksia. Viikon odottelin ja kysyin sähköpostilla tarvitsevatko he vielä jotain mittoja, tai tietoja. Olen kuullut deittimaailman yhteydessä puhuttavan ghostaamisesta, mutta näköjään elinkeinon harjoittajat tekevät sitä myös, heistä ei nimittäin enää kuulunut mitään. Reilumpaa olisi sanoa, että hikinen keittiö ei kiinnosta. Pitkä miinus.

Keittiön kilpailutus

Lähdimme siis kilpailuttamaan lopulta kahta keittiötä, koska tuo Keittiömaailma teki oharit ja Mittapuu ghostasi. Osasimme näköjään valita hienosti hintaryhmän ääripäistä nämä keittiöt.

Ideal

Ideal-keittiöt

+ Joustava suunnitelu

+ Kotimainen

+ Toiveitani kuunneltiin tarkasti

– Myyjältä puuttui ne innovatiivisimmat ratkaisuvaihtoehdot, piirsin lopulta itse keittiön, mikä kilpailutettiin

– Ei ilmaista tarkistusmittausta

– Liiketila

Hinta: Noin 13 000€ ilman asennusta

Topi- keittiöt

Topi- keittiöt

+ Asiantunteva ja persoonana ihanan oloinen myyjä

+ Kotimainen

+ Hyvät ratkaisuvaihtoehdot

+ Upea ja viihtyisä myymälä

– Hintava

– Hidas suunnitteluprosessi. Keittiö piirettiin vasta kaksi viikkoa tapaamisen jälkeen, jolloin puheet eivät olleet enään tuoreessa muistissa. Myyjä torppasi ensimmäisessä tapaamisessamme niemeke- ajatuksen, mutta piirsi sellaisen itse.

Hinta: Noin 20 000 ilman asennusta

Mikä keittiö meille tuli?

Valitsimme Idealin. En enää innostunut tuosta niemeke- asiasta, kun Topi- keittiöistä todettiin heti alkuunsa, että niemekkeellä keittiöstä tulee sokkeloinen. Tulin itsekin siihen tulokseen. Lisäksi nuo ikkunan molemmilla puolilla olevat kaapit näyttävän hyökyvän päälle. Topi- keittiöstä ei ollut oikein muuta ehdottaa, ellei siirretä ovea, tai vesipistettä. Olisihan tuo hintakin ollut suolainen keittiöstä, mikä on täynnä kompromisseja. Näytin omia luonnoksia saarekkeesta heille, mutta saarekkeessa ei mahtuisi kuulemma kaikki laatikot auki niin, että samalla keittiössä mahtuisi kävelemään.

Idealilta sain keittiön, jonka olin itse suunnitellut ja johon olin itse tehnyt komromissit. Keittiön hintakin oli kohtuullinen. Saareketta ei tarvitse mahtua kiertämään scootilla, tai millään muullakaan, pääasia, että toiselle puolelle mahtuu kohtuu helposti istumaan. Ainoastaan saarekeratkaisulla saimme maksimoitua pilkkomis- ja ruoanlaittotilan järkevästi.

Tapetti, hana, valkoiset yläkaapi, kashmirin väriset alakaapit, Nerosteinin kvartsitaso

Valitsimme keittiön kvartsitasoilla, laatikostot vedinurilla ja lisäksi toiveissa oli aamiaiskaappi, jonka myös toteutimme. Väriksi laatikostoihin valikoitui Tikkurilan Kashmir. Kodinkoneet päätimme valita kaikki Gigantilta, koska kilpailutimme heiltä parhaan hinnan. Otimme lisäksi nuo tarkistusmittaukset ja keittiön kasauksen. Hinnaksi muotoutui tasan 10 000€, ilman Gigantin koneita, joiden hinta oli 4 500.

Nyt vain toivotaan, että kaikki sujuu, kuin unelma ja nautimme kesällä ihanasta, uudesta keittiöstä.

Saatat myös pitää...

2 kommentti

 1. Markku Vartiainen says:

  Valitsin Ideal-keittiön. Sieltä sai hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Topi-keittiön edustaja ei jättänyt tarjousta kahdesta pyynnöstä huolimatta ja palvelu oli ylimielistä ja töykeää.

  1. Olemme olleet Idealiin tyytyväisiä, hinnan ja palvelun puolesta😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *