Uncategorized

Keittiö viimein valmis ja laajennus etenee!

Meillä on keittiö viimeinkin valmis! Nelisen kuukautta siihen meni keittiötoimituksesta, kun asioita puuttui tilauksesta ja toimitusajat venyivät.

Ideal-keittiöt

Meiltä puuttui kesäkuun toimituksesta jääkaapin sivulevyt, sekä saarekkeen levyt. Keittiö meille tuli Idealilta. Meillä oli sellainen mäihä, että olimme keittiösuunnittelijan viimeiset asiakkaat ja homma jäi tilauksen jälkeen vähän heitteille. Tilaus oli tehty myös hieman huolimattomasti.

Onneksi Idealin toinen myyjä oli kiinnostunut meidän tilauksesta ja hoiti homman paremmin, kuin hyvin.

Kokemus keittiön kasauspalvelusta

Keittiön kasauspalvelu tuli Herculekselta. Ajattelin, että ei tee kipeää maksaa kasauksesta, kun ei tarvitse itse vaivata päätä ollenkaan tilauksen jälkeen. Vähänpä tiesin😂 Ensimmäinen asentaja kysyi minulta kuvia ja teknisiä asioita, miten mikäkin on suunniteltu ja miten asiat laitetaan. Hänellä oli todella huonot kuvat mukana. Siinä sitten pohdittiin yhdessä. Ainakin aamiaiskaappi tuli väärin asennettua. Ideal vahvisti, että ovet on asennettu väärin. Idealilta ei ilmeisesti tullut kunnon kuvia.

Meille tuli keittiöön Boschin liesi, missä on integroitu liesituuletin. Tätä ei huomioitu saarekkeen asennuksessa ollenkaan, koska lieden toimitus viivästyi. Tuo on myös melko uusi systeemi, mikä aiheutti muutamia mutkia matkaan. Sahailtiin sitten itse liesituulettimelle reiät taustalevyyn, tai oikeimmin kaapistoon.

Toinen asentaja, joka tuli tekemään saarekkeen valmiiksi syyskuussa, ei sitten taas ymmärtänyt, kun sanoin, että liesituulettimen ulospuhaltavan osan ja saarekkeen taustalevyn väliin pitää jäädä 10cm. Hän laittoi, kuitenkin taustalevyn kiinni tuulettimeen, jolloin kävi niin, että ilma työntyi ruokaa tehdessä laatikoiden välistä eteen, kokin päälle, vaikka hän olikin tehnyt pienen reiän laatikoston pohjalle. Ilma tulee, niin paineella, että eihän se sinne alas itse ohjaudu.

Liesi ja integroitu liesituuletin -asennus

Konsultoimme Boschia asiasta, sillä poistoputkistot olivat lisävarusteina myytäviä, eikä Gigantti näitä meille edes tarjonnut. Toiset kuulemma haluavat poistoputkiston ja toiset eivät. Jos poistoputkistoa ei laiteta, ulospuhaltavan osan ja seinän/ taustalevyn väliin on jätettävä 10cm tilaa. Päätimme jättää poistoputkistot pois, mutta tilasimme varmuuden vuoksi tuollaisen mutka-osan, jos ilma ei ohjaudukaan haluttuun suuntaan. Tämä oli fiksu idea☝🏻

Irrotimme siis saarekkeen taustalevyn, mikä juuri oli asennettu kiinni tuulettimeen ja asensimme tuon mutka-osan tuulettimeen. Tämän jälkeen asensimme taustalevyn takaisin paikoilleen. Taustalevyssä on alhaalla tuuletusritilä ja nyt ilma ohjautuu juuri sinne, minne haluamme🥳 Näissä avaimetkäteen-, tai urakkaratkaisuissa on se ongelma, että työ suoritetaan, mutta kaikki miettimistyö, ongelmanratkaisu ja vastuu on aina jollain toisella osapuolella. Emme jaksaneet Herculekselle enää edes asiasta ilmoittaa, vaan paremmin kaikki menee, kun tekee itse.

Gigantin palvelu hieman tökki

Gigantista odoteltiin muun muassa suodattimia liesitasoon/-tuulettimeen kesäkuulta syyskuulle. Olimme siis ilman hellaa lähes 4kk. Meille luvattiin aina uuden yhteydenoton jälkeen, että pari viikkoa menee ja nyt ne on matkalla viimein. No eipä koskaan ollut😆 Korvauksia luvattiin myös paikanpäällä ja puhelimessa useasti. Sitten tällä rouvalla paloi käpy ja marssin liikkeeseen. Sieltä sitten lähdin viimeisen kerran suodattimet kourassa ja hyvitysrahat (200€) tilillä. Lupasin, että mua ei näy vähään aikaan Gigantissa😁

Mietin näin 4kk jälkeen, että voiko tämä olla totta. Saan olla miettimättä Giganttia, Idealia, Herculesta ja Nerosteiniä onnellisena elämän loppuun asti😂

Kokemukset vaaleasta/ valkoisesta kvartsista

Nerosteinin kanssa on sählätty myös riittämiin. Kysäisin vielä tasoista, että onko tuo laatu muuten ok. Kakkoslaatuahan nuo tasot oli, kun niissä oli värivirhe. Kvartsi ei pitäisi olla ollenkaan huokoinen materiaali. Siksi uskalsin tilata vaaleat tasot. Kyllä tuohon vaan värjäävät tahrat imeytyvät, kuten tee. Olin googlannut kaikki kvartsin huolto-ohjeet, mitä löysin. Chif Creme oli se, minkä piti viime kädessä hoitaa homma, kun aineen jättää muhimaan tahran päälle. No, ei auttanut. Turvauduin sitten kiellettyyn kloriittiin. Laitoin sitä pumpulipuikkoon ja varovasti hinkkasin tahroja pois. Huh, lähti. Nerosteinilta kysyin asiaa ja heidän mukaan on normaalia, että vaaleaan kvartsitasoon imeytyy tahroja, jos niitä ei välittämättömästi poista. Niin, olihan nuo teekupit tuossa muutaman tunnin olleet🤷🏼‍♀️ En jaksanut alkaa asiasta vääntää. Oma kokemukseni on, että valkoista kvartsitasoa saa hieman varoa.

Ulkona tapahtuu

Meille rakentuu ulkorappuset tällä hetkellä ja toinen laajennus on todella vauhdikkaasti noussut. Rännit ja kattoturvatuotteet on tulossa Sadexilta ja Ruukilta pitää vielä laittaa tilaukseen kattopellit eteiselle. Toisen laajennuksen päälle tulee huopa, jonka päälle kattoterassi.

Ulkoportaiden piti olla simppeli urakkajuttu, jälleen. Perustukset oli mitattu ja asennus jäikin asennuspäivänä kesken. Askelmat tulevat päivien päästä vasta ja kaiteet asennetaan sitten samalla. Onneksi on nuo vararaput viritetty tuohon🙈 Meille tulee ulkoportaat alumiinista, mitä varmaan ensi kesänä itse maalailemme.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *