Blogi

Julkisivuremontti etenee ja laajennus nousee

Aivan ihanat ilmat!☀️ On lähtenyt laajennushommakin vauhdilla pyörimään, kun saatiin kesäkelejä.

Uusi eteinen

Meille puhkottiin ruokasaliin reikä uudelle eteiselle. Viikon verran paleltiin sisällä, kun tuo meidän vaneriliukuovi ei ole kovin tiivis ja ulkona oli yöllä pakkasta. Jotenkin ei haitannut edes kylmä mitään, kunhan vain homma viimein rullaa. Uuden eteisen runko on ehtinyt jo nousta paikoilleen. Kyllä tuli hienoa jälkeä. 

Alumiiniset ulkoportaat

Meillä kävi toissapäivänä ulkoportaiden tekijä mittaamassa rappujen perustuksia. Kilpailutin yli kymmenet ulkoportaat ja kaiteet. Toiveissa oli metalliset portaat, sekä kaiteet, mitkä kestävät aikaa. Tällä hetkellä meillä on ihan lahot puuportaat ja kaiteet. Rappujen + kaiteiden hintahaarukka oli iso. Korkein tarjous oli reilu 5000€ per. portaat. Päädyin tarjoukseen, mikä on puolet tästä. Lisäksi yrittäjä oli oikein avulias ja mukava, sekä hinnoittelu oli erittäin selkeä. Meille tulee nyt alumiiniset portaat ja kaiteet. Askelmiin tulee laattaa.

Kuva: https://www.pihaportaat.fi/

Rintamamiestalon julkisivuremontti

Ulkoverhous on saanut kyytiä, kuten on vanhat purutkin etelä ja länsipuolelta. Eristeeksi meille tulee Ekovillaa. Pohjoinen ja itä tehdään toisen laajennuksen yhteydessä. Lähetin muutamalle tutulle kuvia talosta, kun tuulensuojalevyt oli saatu paikoilleen ja ihan täydestä menivät, että talosta tulee myrkynvihreä jälleen. Se on ilmeisesti ollut talon alkuperäinen väri. Seinien rakenteet oli onneksi terveet ja kuivat. Puru oli yläkerrasta painunut noin 15cm. Eli oli aikakin laittaa eristeet uusiksi. Ampiaispesiä on löytynyt jo ainakin kahden käden sormille. Tulevasta väristä ja portaiden kilpailutuksesta lisää täällä.

Ulkovalaistuksen suunnittelua ja sähkösuunnittelua


Olemme miettineet ulkovalaistuksia ja ajattelimme laittaa talon seinään valot, joihin saa lamput, missä on hämäräkytkimet. Saa nähdä, miten toimii. Tänään merkkailimme valojen paikkoja seinään, kun ensi viikolla alkaa julkisivun teko. Tai toivottavasti alkaa, lupasivat sateita koko viikoksi😅 Juttelin myös sähkömiehen kanssa keittiöstä ja samalla kysäisin 5G antennista. Hän lupasi sellaisen laittaa katolle. Johdon saa hyvin vietyä nyt eteisen kautta sisälle, kun sen rakentaminen on kesken.

Keittiöremontti alkaa!

Keittiön purku pitää aloittaa ensi viikolla. Saa nähdä, miten pärjäämme ilman keittiötä reilut kolme viikkoa, niin ja miten ehdimme rakentaa uuden keittiön pinnat ennen kalusteiden saapumista 14.6🙊 Vähän jo hirvittää. Onneksi kaikki materiaalit on päätetty ja valmiina. Mikron ainakin siirrämme ruokasaliin ja kellarissa on jääkaappi. Vettä saa veskistä✌🏻 Olemme siis vain ilman uunia, hellaa ja tiskaria.

Saatat myös pitää...

6 kommentti

 1. Upeat nuo alumiiniset ulkoportaat. Ymmärtääkseni voit myös nuo laatat vaihtaa toisiin jos haluat? Täytyy miettiä tuota vaihtoehtoa meidän mökille. Tsemppiä teidän projektiin rintamamiestalon julkisivuremontin osalta. Meidän taloyhtiössä Helsingissä juuri julkisivun saumaukset tehtiin ja tällä erää ei muita julkisivun korjauksia ole tiedossa onneksi.

  1. Kiitos! Laatat saa valita ja varmasti myös tarpeen tullen vaihtaa😊

 2. Joni Turunen says:

  Hei,
  Kova remonttiurakka teillä. Itsekin pohdiskelemme hieman vastaavia laajennuksia omaan rintsikkaamme täällä Hämeenlinnassa. Budjetti kovasti mietityttää ja ollaan törmätty tähän kilpailutuksen ja budjetoinnin hankaloitumiseen ”pyydä tarjous” -lomakkeiden muodossa. Mainitsit, että julkkariremppa olisi rakennusliikkeen tarjouksessa ollut 30k€. Millaiseen hintahaarukkaan saitte julkisivuhommat hoitumaan?

  1. Moikka! Tämä budjetin tekeminen on kyllä hankalaa, tällä hetkellä vähän arvailua. Olemme huomanneet, että moni rakennustavara on paljon kalliimpaa koronan vuoksi, kuin arviota tehdessä, kuten puu.

   Meidän rakennusporukka on saanut laitettua julkisivua kahdelle seinälle. Kaksi sivua tehdään tuon toisen laajennuksen yhteydessä. Edullisemmaksi varmasti tulee, kuin tuo 30t. Meillä miehet on tuntityönä ja maksamme tehdyistä tunneista. Budjetti oli noin 80t ja 1/3 siitä mennyt.

   Olemme itse tehneet paljon, se helpottaa budjettia😊 Tällä hetkellä maalailen tuota julkisivua, mitä siitä on valmiina ja mies levyttää eteisen seiniä.

 3. Onpas julkisivuremontti ja laajennus edennyt vauhdilla, todella iso ero ensimmäisen ja viimeisen kuvan välillä. Me olemme myös harkinneet julkisivuremontin aloittamista, koska haluaisimme myös vaihtaa vanhan omakotitalon eristeet ekovillaan, ettei lämpöä pääsisi karkaamaan. Hämäräkytkimillä varustetut lamput on myös hyvä idea. Kiitos inspiraatiosta!

  1. Kiva kuulla, että olen antanut aihetta inspiraatioon!😀 Siitä vain remppaa suunnittelemaan ja toivotaan, että hinnat palautuisivat normaalille tasolle ensi kesään mennessä🤞🏻

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *