Blogi

Jos ostat vanhan talon, kuntotarkastusta tärkeämpi asia on…

Ärsyttävä klikkiotsikko, sori😆 

Homekoirasta apua

Olen jo aiemmin kirjoittanut, että meillä kävi homekoira ennen kaupantekoa kuntotarkastajan lisäksi. Suosittelen koiraa lämpimästi, koska koira ohjaajineen ainakin meidän tapauksessa oli paremmin kartalla talon tilanteesta, kuin kuntotarkastaja. Kuntotarkastajalla on myös monesti kytkökset kiinteistönvälitykseen ja molempien intressi on saada talo myydyksi, muutoin voisi kuntotarkastajalta loppua työt, ainakin yhteistyö kiinteistövälitysfirman kanssa. 

Keittiön lattia

Katso mitä talo on syönyt

Kun kaupat on päätetty tehdä, se kaikista tärkein asia on taloon tutustuminen. Ainoa kunnollinen kuntotarkastus kodille on katsoa, mitä talo on syönyt, eli pintojen avaaminen ja remppaaminen. Remontointi ei ole turhamaisuutta, vaan tutustumista ja huolehtimista. Homekoiralta saa hyviä vinkkejä siitä, mistä kannattaa tutustuminen aloittaa. Meillä kuntotarkastaja kertoi lähinnä asioita kuten, koska rännit kannattaa vaihtaa ja piippu kannattaa hatuttaa. Huolta hän ei selvästikään halunnut herättää.

Keittiöremontti etenee ja tätä päivää olen odottanut! Moni tuttu kommentoi, kun kerroin meidän remonttiaikeista, että eikö meidän keittiö ole ihan hyvä. Pinnalta ehkä, sisältä ei. Kiinteistövälittäjä ja myyjä kertoivat aikoinaan, että keittiössä oli aiemmin vesivahinko, mikä korjattiin asian mukaisesti. Ullatus, nyt pintoja avatessa huomasimme, että kaikki kastuneet parketit, huovat, vanhat lattialankut ja purut oli paikoillaan. Ilmeisesti oltiin vähän kuivateltu, jos sitäkään. Tätä osasin epäillä, koska parketin raot irvistelivät tiskipöydän alta.

Tiskipöydän takana

Keittiöstä tulikin vähän isompi projekti

Olemme nyt uusineet kaikki vaurioituneet osat keittiöstä puruja myöden. Tulee vähän isompi projekti. Onneksi on pari viikkoa aikaa ennen uuden keittiön saapumista.

Meille tulee keittiöön vinyylilattia. Tämä tiivistetään seinään liimamassalla tiskipöydän takaa. Lisäksi laitamme vesieristyksen tiskipöydän taakse tulevaan seinään. Pitäisi kestää vettä😄 En ikinä laittaisi parkettia tai muuta orgaanista lattiaa keittiöön, ainakaan kalusteiden alle. Vesi, mikä päätyy lattialle vahingossa, meillä aika usein, imeytyy tehokkaasti puulattiaan. 

Keittiöön tulossa muutama muuttuja

Kaikista kivointa on rempata itse omaan tahtiin, kummastella, hämmästellä, sekä ideoida. Keittiöön tulee muutama yllätys. Löysimme vanhan hyllysyvennyksen, minkä säilytämme ja lisäämme yhden ikkunan. Minne? Pian näette😉

Homma jatkukoon!💪🏻

Saatat myös pitää...

4 kommentti

  1. Tuula Lipponen says:

    Kiitos mahtavasta blogista vanhan talon kunnon tarkastuksesta. Olemme miettineet uuden kodin ostamista ja sen remontoimista. Nyt pitää vain keksiä, miten lisätä öljypoltin.

    1. Kiva, että on löytynyt luettavaa täältä! Toivotan onnea kodin etsintään😊

  2. Kiitos hyvistä vinkeistä! Olen ostamassa taloa Torniossa ja seuraava askel on ilmatiiveysmittaus ja kuntotutkimus. Toivottavasti homekoirapalveluita löytyisi myös täällä, sillä tämä kuulostaa hyvältä idealta, vaikka meidän kuntotarkastaja on hyvin luotettava. Ikinä ei voi olla liian tarkka homeasioiden kanssa!

    1. Näin on, ei voi olla🤭

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *