Blogi

Eteisen valmistuminen häämöttää ja uutta laajennusosaa pukkaa

Jatkan vielä tuosta Nerosteinista, koska homma sai lisää vauhdikkaita käänteitä. Odottelimme siis pyytämiämme mallipaloja värivirheellisistä tasoista.

Ennen kuin palat olivat saapuneet, saimme puhelun asentajilta, että tasot on kyydissä ja ovat tulossa asentamaan niitä. Menin ihan paniikkiin ja yritin selittää, että en ole edes nähnyt tasoa vielä, saatika lupautunut sitä ottamaan. Siinä sitten taas soiteltiin ja läheteltiin viestiä joka paikkaan. Sovimme Nerosteinin kanssa, että saavat asentaa tasot ja katsotaan sitten syksyllä, jos haluamme vaihtaa ne. Kaikille osapuolille taisi olla selvää, että kun tasot on tuohon laitettu, ne on siinä sitten.

Nerostein, Nerostein…

Tasot olivat värivirheellisinä ihan ok. Hiukan ehkä kylmemmät, kuin mitä olin ajatellut. Päästiin tilaamaan putkaria. No, putkari kun tuli, hän kertoi, ettei meidän hana mahdu paikalleen. Hanan reikä on tehty liian lähelle seinää. Arvasin! Kysyin mittamiehiltä nimittäin, että miten se asennus ja sain vastaukseksi, että kuinka monta keittiötä he ovat oikein tehneet.

No, ei muutakun hakemaan lennosta uutta hanaa. Ihan helppoa se ei ollut, koska tilaa seinään oli vain 3cm. Löysin uuden hanan, hintavan ja ei-matan, vaikka olisin halunnut matan. Hana on Hansgrohe.

Aloin olla sen verran kypsä, että pyysin Nerosteiniä hyvittämään sekä hanan, että putkimiehen turhan käynnin. Tähän he suostuivat, kiitos siitä🙏🏻 Olihan näitä kommelluksia jo ollut riittämiin.

Uusi eteinen, pinnat

Meillä on nyt uusi eteinen käytössä, vaikka ei ole vielä ihan valmista. Vanhalta kuistilta purettiin veranta perustusten tieltä. Tuo kuisti puretaan, kun perustukset on paikoillaan.

Putkari ja meidän urakoitsija laittoivat uuteen eteiseen vesikiertoisen lattialämmityksen tuolta kellarin keskuksen kautta, tekivät valun lattiaan ja laattamies laatoitti. Oltiin sopivasti maalla käymässä.

Pukkila, British Stone Gray

Eteiseen olen laittanut pohjamaalit seiniin ja seuraavaksi niihin olisi tulossa Tikkurilan Atlasta. Tätä ennen on tehtävä vielä väliseinä tuon tolpan kohdalle. Seinän taakse tulee komero.

Laatan löysimme Pukkilan Outletista. Laatta on British Stone gray. Yllätyin positiivisesti, että tuo kuvio on näinkin eläväinen ja vaihtele

Uusi eteinen, sisustus

Olemme pyöritelleet, mitä haluamme eteiseen. Saamme anoppilasta vanhan kaapin, joten suuremmille kalusteille ei ole tarvetta. Säilytyspenkin tai penkin, missä on kenkäteline, olen suunnitellut eteiseen. Päädyimme pohdinnan jälkeen Askon Bali- penkkiin. Muotoilu on kiva ja laatikoissa on rullat alla. Muut pienemmät jutut on vielä mietintämyssyssä.

Eteiskomero

Vaatteiden varsinainen säilytys tulee eteisen komeroon. Tykkään niin näistä Ikean suunnitteluohjelmista! Ostamme Ikeasta vaatesäilytysjärjesyelmän. Komeroon tulee myös siivoustarvikkeet.

Kodinhoitohuoneen, kylppärin ja saunan suunnittelu

Meidän täytyy suunnata katse jo seuraavaan laajennusosaan. Tätä olen jo tietysti jonkin verran tehnyt😉 Mieheltä ei kannata vielä kysyä mitään, koska hän menee henkisesti vielä eteisessä.

Vaikka välillä tuntuu, että mitään ei tapahdu, kyllä täällä on edistytty🙌🏻

Alkuvuodesta, nyt

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *