Blogi

Esittelyssä ulkoportaat ja kodinhoitohuoneen suunnittelua

Ulkoportaat etuoven edessä on viimein paikoillaan, sille🥂! Ihan valmiit ne eivät vielä ole, koska portaiden tekijällä unohtui terä, jolla olisi saanut katkottua muutamat viimeiset laatat palasiksi. Myös puuruuvi, jolla saa kaiteen kiinni unohtui. Ainakin ulkoportaissa pääsee nyt hyvin kulkemaan  rattaidenkin kanssa ja se on pääasia.

Mietimme eri materiaalivaihtoehtoja. Rintamamiestaloissa näkee usein joko puuportaita, tai betoniportaita. Koska olen erilainen ”nuori” tai erilainen muori, halusin jotain yllättävää, uudenlaista ja niin, kyllähän se huoltovapauskin painoi vaakakupissa.

Huoltovapaat ulkoportaat kiinnosti

Päädyimme metalliportaisiin ja etenkin tuo alumiini kiehtoi. Googlettamalla löysimme yrityksen, joka näitä portaita tekee, Safewalk. Runko portaissa on alumiinia ja askelmiin tulee pesubetonilaatat. Vielä on mietinnässä, vedämmekö automaalilla kaiteet tummanharmaiksi. Nätti tuo on noinkin.

Yrittäjä oli pahoillaan, että toimitus viivästyi. Hän teki kaksi pitkää päivää meille portaita. Oikeastaan käsityönä🙌🏻 Ollaan oltu portaisiin tyytyväset, vaikka vähän jäivät vielä kesken. Kodinhoitohuoneen oven eteen on tulossa vielä toiset samanmoiset portaat. Hinta oli noin 3000€/portaat.

Kodinhoitohuoneen suunnittelua

Sitten kodinhoitohuonetta! Päätimme ottaa kodinhoitohuoneen kalusteet Ikeasta ja ajattelimme kasata kalusteet itse. Tästä meillä jo onkin kokemusta

Ihmettelin ensin, että Ikean suunnitteluohjelmista puuttuu kodinhoitohuoneen suunnitteluohjelma. Suunnittelu tehdään kuitenkin keittiöohjelmalla, no tietysti. Lisäksi vähän ihmetytti, että Ikealla lukee joka paikassa, että suunnittelu on keittiösuunnittelua ja kaikkialla kehoitetaan varaamaan KEITTIÖsuunnitteluaika. Varasin keittiöosastolta ajan kodinhoitohuoneen suunnitteluun ja oikea paikkahan se oli😁

Meille ei ole tulossa kovin isoa kodinhoitotilaa. Kaapistot, pesutorni ja kurapaikka tulevat yhdelle seinustalle. Olen suunnitellut matalat yläkaapit melko korkealle, koska haluan vaatetangon kaapiston alle, pöytätason yläpuolelle. Kurasyöppö tulee ulko-oven eteen, kaapistojen oikealle puolelle.

Meille on tulossa kodinhoitohuoneeseen/ kylppäriin sormipaneelia ja kahta eri kaakelia. Seinille toivoimme kiiltävää pintaa, lattiaan tulee karheampi 10×10. Ajattelin, että puu ja kiiltäväpintainen kaakeli olisi hyvä yhdistelmä, jolla saadaan vähän kontrastia. Tai sitten yhdistelmä on outo, jää nähtäväksi😂 Kaakeleista lisää kylppärin esittelyssä myöhemmin.

Kalusteisiin valitsin nyt tummanharmaan värin. Pöytälevy ja välitila on vaaleaa puukuviota (kuvissa tuo vaalein puukuosi). Olin suunnittelemassa paikan päällä Ikeassa kodinhoitohuonetta. Suurin osa saatiin tilattua ja maksettua, osassa tuotteista oli toimitusvaikeuksia ja ne saamme tilattua, kun luoja suo. Toivotaan, että ennen joulukuuta, milloin tuo toimitus olisi. Tämän kodinhoitohuoneen hinta oli noin 1400€. Hanaa emme osta Ikeasta, koska tarvitsemme samaan settiin käsisuihkun harjapäällä.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *