Blogi

DIY-lampunvarjostin/ Lasipurkkilamput

Tyhjistä lasipurkeista saa puuhattua kaikkea kivaa, vain mielikuvitus on rajana. Lasipurkkien muokkaaminen lampuiksi kiehtoi ajatuksena kovasti. Lasia voi työstää ihan kotikonstein, näin olin kuullut ja aloinkin googlaamaan, miten lasia voi leikata. Tapoja lasin leikkaamiseen on muutamia. Käytin tapaa, johon tarvikkeet löytyivät kotoa.

Lasipurkin katkaisu ei ole vaikeaa. Tarvitset:

  • Spriitä/ tärpättiä/ lakkabensiiniä 
  • Puuvillanarua
  • Sytkäriä/ tulitikkuja
  • Kylmää vettä 

Ja tietysti tarvitaan turvallinen ulkotila. Parveketta en suosittele.

Sidoin puuvillanarun kohtaan, josta haluan lasin katkaista. Tarkoitus oli saada purkista pohja pois. Kostutin narun spriillä, ruiskun avulla. Ruiskutin spriitä reilusti, jotta naru on varmasti läpimärkä.

Asetin purkit turvalliseen paikkaan, jakkaran päälle. Minulla oli sytkäri, jolla tuikkasin narut tuleen. Annoin narun palaa rauhassa mustaksi. Toinen omenasosepurkki napsahti varmastikin kylmän ilman vuoksi itsekseen katki, onneksi haluamastani kohdasta. Toisen purkin päälle läiskäytin kylmää vettä, jolloin purkki napsahti poikki.

Oikeaoppisten ohjeiden mukaan, purkki olisi pitänyt upottaa kylmään veteen, mutta en uskaltanut tarttua spriillä valeltuun, tulessa olevaan purkkiin. Hyvin se onneksi onnistui omalla tavalla soveltaen.

Meidän vanhat eteiskäytävän lamput ovat kärsineet muutamasta muutosta ja lampuista on katkennut monta varjostimessa koristeina olleita muovisuikaleita, tai miksi näitä härpäkkeitä nyt kutsuisi. Irroitin lampuista nuo suikaleet ja lamppuihin jäi sopivat muovirinkulat, jotka kannattelevat lasipurkkia. Irroitin lamput katosta ja pujoitin lasipurkit pistokepäästä lamppujen varjostimiksi. Omenasosepurkeissa oli sopivat koverrukset, joihin päätin laittaa rautalangalla puuhelmet.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *