Blogi

Byrokratia elää ja voi hyvin Espoossa

Näinhän se taisi mennä, että rakennuslupa ei tarkoita lupaa aloittaa rakentaminen. Meillä aikaistuikin tuo maatyöhomma, joten nyt kinosten keskeltä jyräsivät pienen kaivurin tontille.

Edelliseen postaukseen palatakseni, olemme siis valinneet työn tekijäksi tutun rakennusmiehen. Mainitsin myös, että hän on meidän vastaava rakennusmestari. Hän ei kuitenkaan ole sopiva mies tehtävään kaupungin mittakaavalla. Kaupunki toivoisi myös erilaisia vastaavia työnvalvojia tekijöiden lisäksi. Vastaava mestari löytyi onneksi luottomiehemme kautta. Nyt vielä nämä muut valvojat, jotka käyvät kuulemma hyvällä tuurilla kerran tontilla.

Eteinen tulossa ympyröidylle paikalle. Kuvasta näkee, että julkisivun uusiminen on todella tarpeen.

Eikä siinä vielä kaikki. Kaupunki toivoisi lisäksi yhteistä aloituskokousta ennen rakentamisen aloittamista. Vanhan talon laajentaminen on kutakuinkin yhtä iso projekti, kuin uuden talon rakentaminen, se on ainakin tässä tullut huomattua. Espoo ei ole vielä ilmeisesti siirtynyt lupien hakemisessa nykyaikaan. Muualla pääkaupunkiseudulla sähköiset palvelut on paremmat.

Päätimme nyt kaupungin byrokratian toteutumista odotellessa aloittaa kaivelemaan tuolta, minne on tulossa uusi eteinen. Siinä kohdalla on kallio ja mahdollista räjäyttelyä on väläytetty. Katsomme siis mitä maan alta löytyy.

Valitsivat miehet hyvän päivän työn aloitukselle. Lunta oli, kuin aisaa ja lisää tuiskusi koko ajan. Itse jäin tuona päivänä jumiin autolla kaksi kertaa. Lisäksi työmies jäi peräkärryn kanssa kiinni meidän tielle, jolloin koko naapurusto oli ihanasti lapioimassa. Tulipa päivän lopuksi vielä kaivuriin tekninen vika. Se hyvä puoli tuossa oli, että ehtivät kaivaa ennen kovia pakkasia.

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Mikä/Mitkä ovat talven värit sun mielestä?❄️♥

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    1. Kauniita kuvia! Tällä hetkellä sanoisin valkoinen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *