Blogi

Alakerran pienen pesuhuoneen /vessan remontti

Olin napissut alakerran vessan/ pesuhuoneen remontista muutostamme asti, eli kolmisen vuotta. Vessan remontointi oli jossain vaiheessa asialistalla, mutta mies oli sitä mieltä, että remontti saa odottaa laajennusprojektin yli, koska märkätilan remontti ei käy vaivatta, tai halvalla.

Alakerran vessa/ pesuhuone oli tilana toimimaton, eikä miellyttänyt liikaa omaa silmää

En oikeastaan luopunut vessan remonttiajatuksesta, vaikka osa minusta hyväksyi tappion. Keksin aina jonkin uuden valitusaiheen vessan toimimattomuudesta. Kiinteä suihkukoppi oli aina tiellä, etenkin hiuksia harjatessa vessassa ja kuivatessa itseä suihkun jälkeen, kuten myöskin siivotessa. Manailin vessassa aina yksinäni, mutta varmuuden vuoksi tarpeeksi kovaan ääneen.

Vessa/ pesuhuone ennen remonttia. Harmi, kun lattia ei näy kuvassa.

Eräs aamu oli kova kiire ja olin jo valmiiksi kiukkuinen. Vessan peilikaapin ovi päätti tulla syliini. Taisi olla miehellekin se viimeinen pisara vaimon valitusta.

Vihdoin ajatus vessan remontista oli kypsynyt tarpeeksi

Sovimme miehen kanssa, että teen yläkerran vessaan itse pienellä budjetilla kevyemmän remontin ja palkkaamme tutun, yläkerran remontoineen sivutoimisen yrittäjän auttamaan alakerran pesuhuoneen/ vessan remontissa. 

Remontti toteutui 2019 ja olin niiiin onnellinen, kuin vain kuvitella saattaa. Käytimme yläkerran vessaa sillä aikaa ja kävimme suihkussa sukulaisilla, sekä uimahallissa, johon on alle kaksi kilometriä matkaa. Kellarin pesutilat on purettu jo muutama vuosi sitten. 

Purimme vessan muutoin itse, mutta kaakeleiden piikkauksen jätimme ammattilaiselle. Tilasimme tarvikkeet itse.

Ostoslista:

 • Vesieriste
 • Kattopaneeli
 • 2 LED-lamppua
 • Saumalaastit 2 sävyä
 • Silikonit 2 sävyä
 • Kaakelit seinille (Laattapiste)
 • Lattiaan kivilaattaa (Taloon.com)
 • WC-istuin (seinävessa, Taloon.com)
 • Suihku + sekoittaja (Bauhaus)
 • Naulakot (Bauhaus)
 • WC-paperiteline
 • Peilikaappi (Taloon.com)
 • Suihkuseinät lasi (Taloon.com)

Katon tarpeet, eli paneelit, ledit ja listat remontoija hommasi. Kipsilevyt ja listat tulivat myös häneltä.

Käytä Pinterestiä apuna haaveiluun!

Etsin Pinterestistä inspiraatiokuvan, tai useita, mutta yllä oleva kuva valikoitui voittajaksi. Pinterestissä saattaa vierähtää tunteja, kun selailee toinen toistaan upeampia toteutuksia.

Ensimmäinen haaste; mistä upeat kaakelit?

Metsästin kaakeleita vaikka mistä. Lopulta löysin Vantaan Laattapisteestä seiniin upean kaakelin. Lattiaan jouduin tilaamaan laatan ”sokkona” Taloon.comista. En yksinkertaisesti löytänyt mistään sellaista kaakelia, mikä olisi miellyttänyt. Kriteerit olivat; ei 10×10 kaakelia, ei tasaväristä. Tilasin aitoa kivilaattaa, jossa on värivaihtelua ja rouheutta. Jokainen laatan pala on uniikki. Kivilaatan päälle laitoimme kaksi kerrosta telalla kivisuojaa.

Kalusteet pieneen pesuhuoneeseen/ vessaan

WC- istuimeksi halusin ehdottomasti seinäwc:n, koska tila on niin pieni ja tuo ratkaisu voisi tuoda enemmän tilaa. Lisäksi tämä helpottaa siivoamista huomattavasti. Näin se tekikin. Seinäwc:n ympärille rakentui hieno kotelo ja saimme pienen tason WC-istuimen ylle.

Pahoittelen huonoa kuvaa. Tästä pimeässä otetussa otoksessa näkyy rakenteilla oleva seinäwc:n kotelo.

Pesuallas ja peilikaappi ovat toimineet moitteita nyt ainakin vuoden ja olen valintoihin vieläkin tyytyväinen.

Siinä se on, meidän uusi veski!

Savulasiset suihkuseinät osuivat onneksi myös ihan nappiin. Seinät olivat mittatilausratkaisu, joten vähän jännitti omat mittaukset. Suihkuseinät saa nyt taitettua pois tieltä, kun suihku ei ole käytössä.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *